نور و روشنایی

درایور ایزوله یا غیر ایزوله

درایور ایزوله یا غیر ایزوله

برخی از خریدارانی که به تازگی وارد صنعت روشنایی شده اند ، هنگام خرید چراغ‌های ال ای دی به روشنایی و قیمت توجه بیشتری می کنند . اما یک عامل مهم دیگر که درایور ال ای دی می باشد را نادیده می‌گیرند .
درایور در واقع یکی از اجزاع اصلی لامپ و چراغ‌های ال ای دی می می باشد که وظیفه راه اندازی و افزایش عمر لامپ های ال ای دی را بر عهده دارد .
درایور ال ای دی از نظر مداری در دو نوع ایزوله و غیر ایزوله در بازار روشنایی وجود دارد . اما تفاوت درایور ایزوله و غیر ایزوله چیست و کدام بهتر است ؟
تا پایان مقاله با ما همراه باشید

درایور ایزوله

مقصود از ایزوله در درایور بدین معناست که هیچ ارتباط مستقیمی بین سیم پیچ اولیه و ثانویه درایور وجود ندارد و توسط ترانسفورماتور ایزوله ورودی برق درایور و خروجی درایور که به ال ای دی وصل می شود از هم جدا می شوند .
در یک درایور ایزوله اختلال در سمت اولیه مستقیما به خروجی درایور منتقل نمی شود .

درایور غیر ایزوله

مقصود از درایور غیر ایزوله به این معناست که ترمینال ورودی و خروجی درایور به علت نداشتن ترانسفورماتورایزوله مستقیما به هم وصل هستند .
در درایور غیر ایزوله برق ورودی به طور مستقیم و پس از عبور از درایور بر روی بار اعمال می شود و هنگام تماس با بدن انسان نیز خطر برق گرفتگی وجود دارد.
فقدان ایزولاسیون در مدارهای غیر ایزوله باعث میشود که ال ای دی ها در برابر تغییرات ولتاژ و جریان از سمت اولیه مدار در اثر اختلال در سمت اولیه اسیب پذیر باشند .
در درایور غیر ایزوله در اثر جوشکاری یا هر گونه اضافه بار حتی لحظه ای ، بار اضافه ولتاژ بر روی ال ای دی اعمال می شود که باعث سوختن ال ای دی می گردد ‌.

حال سوال اینجاست که چگونه میتوانیم درایور غیر ایزوله و ایزوله را  تشخیص دهیم ؟

درایور ایزوله و غیر ایزوله را می توان از طریق اندازه درایور ، قیمت درایور و نصب قطعات روی دایور و ایمنی آن که بیشتر مختص مهندسان است تشخیص داد ‌.
اندازه و حجم درایور غیر ایزوله به خاطر کاهش ترانسفورماتور و حداقل چهارچوب طراحی قطعات ، برای دستیابی به عملکرد مشابه از درایور ایزوله کوچکتر است .
قیمت درایور غیر ایزوله در توان مشابه به دلیل قطعات مصرفی کمتر یک سوم تا یک چهارم کمتر می باشد .
تفاوت دیگر درایور ایزوله و غیر ایزوله در این است که درایور غیر ایزوله ولتاژ خروجی وسیعی دارد و محدوده توان آن زیاد است در حالی که درایور های ایزوله دارای محدوده ولتاژ و توان کمتری هستند . به طور مثال تمام درایور های ۸ تا ۲۵ ، ۱۸ تا ۳۶ و موارد مشابه که ولتاژ خروجی آنها باز است و بازه اختلاف توان حداقل و حداکثرآنها زیاد است غیر ایزوله می باشند .
پایداری درایور غیر ایزوله به دلیل قطعات کمتر و طراحی اقتصادی از درایور ایزوله کمتر می باشد و نسبت به نوسانات لحظه ای درایور حساس تر می باشد ، ناپایداری برق و در نهایت ناپایداری درایور باعث اضافه بار بیش از حد به چیپ ال ای دی می شود .
برای حل مشکل نوسان لحظه ای شبکه معمولا در ورودی درایور ها از وریستور و فیوز استفاده میشود که با قطع مسیر ورودی و خارج شدن از مدار از اسیب به خروجی بار و ال ای دی محافظت شود که این امر در درایور ایزوله بسیار کارآمد بوده و فقط ورودی یا در بدترین شرایط خود درایور گاها آسیب می بیند اما در درایور غیر ایزوله ولتاژ به صورت لحظه ای از تمام بار عبور میکند که این امر سبب سوختن درایور و ال ای دی می شود .
نکته مهم در استفاده از درایور این است که حتی هنگام تست هم ابتدا درایور به ال ای دی لحیم شده سپس برق وصل شود به خصوص در درایور غیر ایزوله هنگام نصب و ساختن چراغ برای تست لحظه ای وصل بودن برق و بعد وصل درایور سبب سوختن چراغ می شود پس توصیه ما به سازندگان چراغ این است که حتما برای تست لحظه ای هم ابتدا درایور را وصل کرده سپس برق اصلی را وصل کنند .

راندمان در درایور ایزوله و غیر ایزوله

نکته جالب توجه در درایور غیر ایزوله آن است که راندمان درایور غیر ایزوله خیلی بیشتر از درایور ایزوله است که دلیل آن نبود ترانسفورماتور و قطعات دیگر است که این امر موجب تلفات انرژی کمتر نسبت به درایور ایزوله می شود که باعث می شود راندمان درایور غیرایزوله بالای نود درصد باشد .

حال این سوال پیش می آید که در چه جاهایی از درایور ایزوله و کجا از درایور غیر ایزوله استفاده کنیم ؟
پیشنهاد ما بر اساس قدرت و ویژگی های محصول متفاوت است. در شرایط عادی توصیه می شود از منظر ایمنی وطول عمر بیشتر چراغ از درایور های ایزوله استفاده کنید اما با این حال اگر کاربر مشکل نوسان برق نداشته و راه حل اقتصادی را ترجیح می دهد می تواند از درایور غیر ایزوله استفاده کند .

هزینه درایور ایزوله بالاتر از درایور غیر ایزوله است اما به خاطر ایمنی بالا و طول عمر بیشتر در چراغ های رده بالا یا چراغ هایی که تعویض درایور در آن محیط دشوار است بهتر است از درایور ایزوله استفاده کنند .

در بسیاری از نوارهای نوری و ریسه های لاینری از درایور های غیر ایزوله استفاده می شود که دلیل آن باز بودن ولتاژ خروجی درایور غیرایزوله است که سبب می شود درایور متراژ بیشتری از ریسه را نسبت به درایور ایزوله روشن کند هرچند از نظر فنی کشیدن توان بیش از حد از درایور توصیه نمیشود اما همچنان درایور های غیر ایزوله به دلیل حجم کمتر ، راندمان بیشتر و به خصوص قیمت کمتری که دارند بسیار مورد استفاده قرار میگیرند .

مجموعه لایتینگ مارکت هر دو نوع درایور را در توان ها و جریان های مختلف در دسترس شما عزیزان قرار داده و مانند تمام محصولات با ذکر مشخصات فنی محصول بر آن است که شما بر اساس الزامات عملکردی و با در نظر گرفتن مزایا و معایب قطعات ، محصول خود را با آگاهی بیشتر انتخاب کنید .

استفاده از متون بالا با ذکر منبع بلا مانع می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *